Vishandel Vorstenbosch

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de vis in sushi?

Geplaatst op

Sushi eten in Apeldoorn is niet alleen bijzonder lekker, er zit ook nog een behoorlijk gezondheidsvoordeel aan vast. We nemen in deze tekst graag het een en ander hierover met je door. Zin in een stukje onvervalste infotainment? Lees dan snel verder. Dan kun jij ook ontdekken hoe het precies zit met de verschillende voordelen van de vis in sushi. Lees ook nog even wat andere artikelen op onze site. Je zult er zeker veel plezier aan hebben. 

De voordelen van sushi eten

Sushi is een verrukkelijke delicatesse met ontelbare gezondheidsvoordelen. Het beschermt het hart, houdt het hormonale evenwicht in stand, stimuleert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop in het hele lichaam.

Wat is sushi?

Sushi is een Japanse bereiding en portie van in azijn gezette rijst. Verschillende gekookte of rauwe vissen en ingemaakte of niet ingemaakte groenten worden door de sushirijst bedekt en vervolgens in zeewier (nori) gewikkeld. Het ziet er mooi en elegant uit, zonder twijfel bekend als voedselkunst! 

Soorten sushi

Nigiri: Dit heeft plakjes verse rauwe vis of vlees geplaatst over geperste rijst. Het is gekruid met wasabi en sojasaus.

Maki: Maki is een sushirol bestaande uit één of meer vis en groenten in rijst omwikkeld met geroosterd nori zeewier.

Temaki: Deze wordt op dezelfde manier bereid als maki, maar wordt in een kegelvorm gerold voor een beter uiterlijk en een betere grip.

Uramaki: Dit is een zeer interessante rol, die binnenstebuiten wordt gemaakt, waarbij de nori de vullingen bedekt en de sushirijst wordt gebruikt om de nori te omwikkelen. Aan de buitenkant wordt een laagje geroosterd sesamzaad en andere ingrediënten aangebracht, die een uitgesproken smaak aan de bereiding geven.

Sashimi: Hierbij worden de plakjes rauwe vis gepresenteerd zonder rijst, meestal geserveerd op gejuliennede daikon radijs.

Een palet van verschillende sushi rollen met stokjes wasabi, sojasaus op zwarte tafel

Sushi staat bekend om zijn hoge hoeveelheden geconcentreerde vormen van omega-3 vetzuren. 

Bouwstoffen voor het lichaam

Sushi is een verrukkelijke delicatesse met ontelbare gezondheidsvoordelen. Het beschermt het hart, houdt het hormonale evenwicht in stand, stimuleert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop in het hele lichaam.

Sushi is een combinatie van vele ingrediënten, dus het voedingsprofiel is divers. Sushirijst is een grote bron van koolhydraten en heeft een te verwaarlozen vetgehalte. Het zeewier omhulsel, nori, is rijk aan jodium. Zeevruchten zijn het belangrijkste ingrediënt van het gerecht en bevatten omega-3 vetzuren en selenium in grote hoeveelheden. Verschillende soorten vis die erin zijn verwerkt, bevatten verschillende mineralen en vitaminen. Het fruit en de groenten (avocado, komkommer, enz.) dragen ook bij aan de voordelen.

De bijgerechten, gember en wasabi, bevatten antioxidantverbindingen, alsmede vitaminen en mineralen. Sojasaus, die een heerlijke dip is voor het broodje, bevat zeer veel natrium, dus gebruik het spaarzaam. Extra room en sauzen zoals mayonaise zullen de calorieën doen toenemen. Beheers dus je trek terwijl je geniet van de sushi.

Gerelateerde berichten

Over ons

Een vishandel is een plek waar je inspiratie op kan doen. Check onze blogs hiervoor!

 

Contactgegevens

Via info @ vishandelvorstenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden