Vishandel Vorstenbosch

Kan ik sushi maken van rauwe vis van de visboer?

Geplaatst op

Bij het maken van sushi zijn er een aantal zaken die er in acht genomen moeten worden, wil het gerecht veilig geconsumeerd kunnen worden. De sushi die in sushirestaurants gemaakt wordt, is vervaardigd van vis die een x-aantal uur ingevroren is geweest. Daar staan specifieke uren voor: wanneer vis niet 24 uur ingevroren is geweest bij -20 graden Celsius, dan is deze in vele gevallen niet geschikt om sushi mee te maken. Sushi wordt namelijk  gemaakt met rauwe vis. In deze blog vertellen we er meer over. Wil je nu helemaal op safe spelen: bij sushi afhalen dordrecht vind je de veilige sushi die je zoekt. 

Rauwe vis van de visboer voor sushi 

Veel mensen maken zelf sushi en halen vis bij de visboer. Vaker dan niet zien we dat de vis die ze in de sushi doen op een bepaalde manier bereikt is. Mensen gaan dus niet snel rauwe vis zelf verwerken in sushi. Andere doen dit juist wel weer, bijvoorbeeld ook in de landen waar sushi het eerst de kop op stak, bijvoorbeeld in Japan. 

Problemen met rauwe vis

Het is bekend dat in deze landen er geregeld problemen zijn rondom het eten van rauwe vis verwerkt in sushi. Dan gaat het over vis die niet de noodzakelijke uren ingevroren is geweest. Dan zitten er dus nog organismen in de vis die voor verschillende gezondheidsproblemen kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan parasieten of wormen. Dit zijn werkelijk zaken die je niet wilt opeten. 

Supertip

Onze tip is het dan ook om gewoon aan de visboer te vragen hoe lang de vis ingevroren is geweest. Vertel gewoon het verhaal over sushi en het aantal uren dat de vis ingevroren moet zijn om er sushi van te kunnen maken. Het antwoord gaat je vertellen of de vis geschikt is of niet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Een vishandel is een plek waar je inspiratie op kan doen. Check onze blogs hiervoor!

 

Contactgegevens

Via info @ vishandelvorstenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden