Geplaatst op
Een bedrijf beginnen in de horeca is erg bijzonder. Wanneer dit dan ook nog eens een keer een bedrijf is in de ´vissecor´ wordt het extra interessant, als je van vis houdt. Een visrestaurant is precies wat je wilt als je van mooie producten houdt. In deze blog willen we je graag vertellen hoe je een concept kunt verzinnen voor je visrestaurant en hier mooi invulling aan kunt geven. Wanneer je helemaal klaar mee bent, is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste servies hebt. Dat vind je zeker bij www.vandoornbv.nl.
Het maken van een concept
Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om een concept te verzinnen voor een restaurant. Wij raden altijd aan om eerst een moodboard te maken. Daarop kun je allerlei inspiratie kwijt. Je kunt bijvoorbeeld plaatjes die je hebt gevonden op het bord plakken. Zo krijg je een mooi overzicht van wat je allemaal mooi vindt en dan kun je op basis van dit eerste bord een tweede bord maken dat iets specifieker weergeeft hoe je restaurant eruit gaat zien. Het leuke is dat je altijd terug kan gaan naar het eerste bord en daar weer een ander bord op kunt baseren. Net zolang totdat je ideale plaatje ontstaat voor je ogen.
Realiseren van het concept
Wanneer concept helemaal klaar is, is de tijd gekomen om het te realiseren in de echte wereld. Je gaat de verschillende objecten, meubels, verf, et cetera voor je visrestaurant kopen. Zo wordt het wel erg gemakkelijk om je droomrestaurant vorm te geven, dat kunnen we je zeker garanderen!
In sommige gevallen moet er flink verbouwd worden in een restaurant, ben je zelf niet superhandig, dan is het erg slim om het aan een expert uitbesteden. Dit geldt overigens voor meerdere dingen in het restaurant, doe vooral waar je goed in bent en besteed andere zaken uit, of wanneer dit qua budget misschien niet zo handig is, doe je best en maak het jezelf eigen!