Vishandel Vorstenbosch

Is rauwe vis gezond?

Geplaatst op

Wanneer we kijken naar het eten van rauwe vis over de wereld, dan zien we dat er zo nu en dan wel eens een bericht naar voren komt dat rauwe vis eten ongezond zou kunnen zijn. Natuurlijk is het zo dat er met rauwe producten altijd voorzichtig omgesprongen moet worden. Wanneer je in Japan zo uit de zee sushi eet, dan kan het voorkomen dat er problemen kunnen zijn met de vis. Dit heeft te maken dat er bijvoorbeeld parasieten in kunnen zitten. Maar wanneer je de vis invriest, dan is het weer een heel ander verhaal, dan worden dit soort organismen gedood en is de consumptie van rauwe vis niet problematisch, als ze dus vers is en er geen schadelijke stoffen op zitten. In deze blog vertellen we een meer over. 

Sushi eten gezond?

Veel mensen eten tegenwoordig sushi; de sushi restaurants zitten vol. Het is ook zo’n gevarieerd maaltje! We houden er gewoon van. Dit is al jaren zo. Sinds de jaren 90 is sushi over de hele wereld populair geworden. Het begon in Amerika (als we het over westerse landen hebben natuurlijk, want in Japan was het al veel langer populair) en is langzamerhand ook in Europa een dominante factor geworden in de culinaire wereld. 

Het is altijd belangrijk om verschillende regels in acht nemen wanneer je werkt met rauwe producten. In Europa en Amerika geldt dat je vis een x-aantal uren in moet vriezen zodat het daarna ontdooit kan worden en rauw geconsumeerd in de vorm van bijvoorbeeld sushi. Juist dit invriezen maakt de rauwe vis veilig te consumeren. 

Vis is erg gezond vanwege de vetzuren die erin zitten. Daarnaast is rauwe vis niet gebakken, waardoor het vetgehalte puur en alleen uit de vis komt. 

Kan ik vis van de visboer in de sushi doen? 

Het is natuurlijk mogelijk om vis van de visboer in sushi te doen. Dus wanneer je zelf sushi gaat maken kun je daar gebruik van maken. Toch raden wij je aan om vis altijd te koken of te bakken. Je weet namelijk niet hoe het precies met het invriezen gegaan is. Je zult hierover informatie moeten inwinnen bij de desbetreffende visboer, deze kan jou vertellen of de vis volgens de regels een x-aantal uren ingevroren is geweest waardoor hij geschikt is om vooral geconsumeerd te worden. We raden je dus af om zomaar rauwe vis te eten zonder dat je weet wat de geschiedenis van de vis is. Wil je gewoon lekker professioneel gemaakte sushi waarvan de vis op en top is? Neem dan contact op met sushi bestellen dordrecht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Een vishandel is een plek waar je inspiratie op kan doen. Check onze blogs hiervoor!

 

Contactgegevens

Via info @ vishandelvorstenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden