Vishandel Vorstenbosch

Hoe worden chocoladeletters gemaakt?

Geplaatst op

Chocoladeletters worden, vooral rondom Sinterklaas, veel gegeten door heel het land. Deze delicatessen zijn een bekend Nederlands product dat vaak wordt geassocieerd met de feestdagen. Toch weten veel mensen er niet veel vanaf, behalve dan dat het is om op te eten. Om je vingers bij af te likken natuurlijk, maar hoe worden deze lekkernijen precies gemaakt? Wij hebben het proces voor je uiteengezet en laten dat je hieronder stap voor stap zien. 

Bereiding van de chocolade

Het begint allemaal bij de bereiding van de chocolade. De basis van elke chocoladeletter is de chocolade zelf natuurlijk, als het goed is, is dat geen verrassing. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige chocolade, zoals melk- of pure chocolade. Het gehalte van cacao hangt af per letter en is natuurlijk non-existent als het we het hebben over witte chocoladeletters. De chocolade wordt gesmolten en vervolgens verdund met melk of room om een gladdere textuur te creëren. Dit is van essentieel belang voor de volgende stap. 

Na het verdunnen van de chocolade wordt deze in vormpjes gegoten die de vorm hebben van de gewenste letters. Hierbij wordt gezorgd dat de letters dik genoeg zijn om stabiel te blijven, maar niet te dik om te breken of om te stug te zijn. Vervolgens is het tijd voor harden. Na het gieten worden de vormpjes afgekoeld tot kamertemperatuur. Hierdoor wordt de chocolade steviger en wordt de vorm van de letters behouden. De letters worden vervolgens verder uitgehard in de koelkast.

Final touch

Sommige chocoladeletters worden bovendien gedecoreerd met glazuur, nootjes of andere smaakmakers. Hierbij wordt gezorgd dat de decoratie op de juiste manier wordt aangebracht en de letters niet beschadigd worden. Dit is vooral het geval bij chocoladeletters van banketbakkers, die maken er écht een feestje van. Na het decoreren worden de chocoladeletters verpakt. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat ze beschermd zijn tegen beschadiging en dat ze er aantrekkelijk uitzien. Na het decoreren en verpakken blijft de producent achter met lekkernijen die klaar zijn om opgegeten te worden. Het enige waar hij of zij nog voor moet zorgen, is dat hij of zij het zelf niet opeet! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Een vishandel is een plek waar je inspiratie op kan doen. Check onze blogs hiervoor!

 

Contactgegevens

Via info @ vishandelvorstenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden