Vishandel Vorstenbosch

Hoe houd ik mijn visrestaurant voedselveilig?

Geplaatst op

Werken in het restaurant wezen is geweldig mooi omdat je veel mensen ontmoet en blij kunt maken met heerlijke gerechten die je voor ze op tafel zet. Dan is het wel erg goed om te beseffen dat er ook gevaren schuilen bij het bereiden van voedsel. In deze blog willen we graag erop attenderen hoe je kunt voorkomen dat dergelijke gevaren de kop opsteken. Lees de snel verder en zorg ervoor dat jij je visrestaurant voedselveilig houdt. 

Zorg voor een goed systeem 

Het is bijzonder belangrijk om te zorgen voor een goed systeem in de keuken. Zo moet het zo zijn dat rauwe producten nooit vermeld worden met bereide producten. Deze moet je ook ten alle tijden apart bewaren in de koelingen en vriezers. Het is heel erg belangrijk dat je een systeem optuigt waarbij je kunt zien hoelang bepaalde producten openstaan in de koeling. Het is daarom essentieel dat je een systeem verzin of overneemt van de experts waarbij je direct kan zien hoelang en dus vanaf welke datum een product opengemaakt is. Natuurlijk moet je ook weten wanneer het product weg moet. Dus je moet weten hoelang een product houdbaar is nadat de verpakking opengemaakt is.

Voedselveiligheid in je visrestaurant

Wanneer de voedselveiligheid in je restaurant niet op orde is dan is het bijzonder lastig om de gezondheid van je gasten te waarborgen. Dit kan allerlei persoonlijke en juridische problemen met zich meebrengen. Je wil tenslotte niet verantwoordelijk zijn voor het feit dat iemand bijzonder ziek wordt van eten dat niet goed bereid is. Gelukkig zijn er van overheidswege allerlei manieren om te zorgen dat je voedselveilig is. Er bestaan ook bepaalde systemen die heel goed te gebruiken zijn voor veiligheidschecks en systemen. We denken in het bijzonder aan de haccp methode. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een Risico-inventarisatie; in principe betekent dit, dat je gaat kijken waar de gevaren bij de voedselbereiding kunnen zitten en je gaat daarna doelen formuleren voor jezelf hoe je deze gevaren gaat counteren. Dit is een belangrijke methode om te laten zien, ook wanneer je een inspectie krijgt van de Voedsel- en Warenauthoriteit, dat je veel aandacht besteed hebt aan de voedselveiligheid in je restaurant.

Gerelateerde berichten

Over ons

Een vishandel is een plek waar je inspiratie op kan doen. Check onze blogs hiervoor!

 

Contactgegevens

Via info @ vishandelvorstenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden