Vishandel Vorstenbosch

Hoe hou ik kakkerlakken uit mijn visvoorraad?

Geplaatst op

Bij het opslaan van voedsel komt veel kijken. Vooral als je dit op grote schaal doet zoals bij horeca en vishandels. Door je opslag goed schoon te houden en de hygiëneregels na te leven voorkom je dat je te maken krijgt met ongedierte. Soms denk je de richtlijnen te volgen, maar kom je toch met een acuut kakkerlakken probleem. In deze blog behandelen we diverse tips die helpen met kakkerlakken bestrijden.

Kakkerlakken bestrijdingstips

Door je voedselopslag goed te onderhouden en te richten voorkom je een hoop ellende. Nalatig gedrag kan genadeloos worden afgestraft met een plaag ongedierte. Als je ongedierte de kans geeft om te nestelen dan worden de problemen alleen maar groter. Volg daarom de volgende tips tegen het bestrijden van onder andere kakkerlakken.

Schoonmaken ruimtes

De plek waar je het voedsel opslaat moet je goed schoonhouden. Daarnaast is het ook van belang dat je de rest van het pand ook schoonhoudt. Denk maar aan een restaurant met een keuken en eetruimtes. Ongedierte kan zich in elke ruimte nestelen en overspringen naar de plek waar je het voedsel hebt opgeslagen. Stel voor jezelf en je werknemers hygiëne richtlijnen op en zorg dat iedereen zich hier netjes aan houdt. 

Beperk je opslag

Hou je voedselopslagruimtes voor onder andere vis beperkt tot het minimale. Sla dit niet verspreid op, je hebt dan alleen maar meer werk aan je handen. Op deze manier hoef je slechts te focussen op een ruimte met ingrijpende hygiënemaatregelen. Meerdere ruimtes met voedsel zal ook tot meer kruimels en voedselresten leiden, wat ongedierte weer kan aantrekken.

Voedsel goed afsluiten

Naast het goed schoonhouden van je voedselopslag, is de manier van opslaan ook van belang. Het beste kun je vis opslaan in goed afgesloten ruimtes. Op deze manier bestaat er geen mogelijkheid dat geur van voedsel zich kan verspreiden en ongedierte kan aantrekken. Let hier ook op wanneer je voedsel uit de opslag haalt. Geur en voedselresten kunnen ongedierte aantrekken.   

Gerelateerde berichten

Over ons

Een vishandel is een plek waar je inspiratie op kan doen. Check onze blogs hiervoor!

 

Contactgegevens

Via info @ vishandelvorstenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden