Vishandel Vorstenbosch

Een boot huren in tijden van Corona, waar moet je op letten?

Geplaatst op

Veiligheid tijdens het varen is altijd een belangrijke factor. Zeker voor recreatieve vaarders die een bootje willen huren voor een dag om lekker op het water te zijn. Met COVID-19, de anderhalve meter-samenleving aan de orde van de dag zijn er veel mensen die zich afvragen of bijvoorbeeld een bootje huren in Amsterdam nog wel kan en of het allemaal veilig is. Daarom hebben we in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet.

Is een bootje huren überhaupt mogelijk en veilig?

Het korte antwoord op deze vraag is volmondig ‘ja’, echter gaat er wat meer in zitten. Ten eerste moet je het aantal mensen aan boord van de boot beperken, zowel in aantal als het daadwerkelijk gezelschap. Altijd geldt dat je het liefst alleen met mensen uit je eigen huishouden aan boord bent en zodat je toch een redelijke afstand kunt houden. Daarnaast is het niet de bedoeling om over te stappen naar andere boten. Zeker tijdens het varen is afstand houden een standaard regel. Daarnaast moet je zorgen dat je desinfectiemiddel aan boord hebt om je handen te kunnen desinfecteren als je bijvoorbeeld gaat aanmeren.

Wat kan een verhuurbedrijf doen?

Een bedrijf dat boten verhuurt heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen dat huurders veilig en verantwoord aan boord kunnen gaan. Dat wil zeggen dat ze zelf moeten zorgen en aan kunnen tonen dat de boten voldoende gedesinfecteerd zijn en dat ze op voorhand mensen actief informeren over de verantwoordelijkheden. Ook behouden ze het recht om te vragen of mensen klachten hebben en verhuur te weigeren als ze het risico niet willen lopen.

Hoe desinfecteer je een gehuurd bootje?

Zoals eerder genoemd is het desinfecteren een belangrijk punt bij het huren van een bootje. Zeker als je boten hebt die vaker op een dag verhuurd kunnen worden is het extra belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Hoewel dit voornamelijk een zorg is van de verhuurbedrijven is het ook voor de extra zorgzame huurders van belang. Je moet goed opletten wat voor desinfectiemiddel je gebruikt voor de boot. Aan de ene kant moet een garantie geven dat het daadwerkelijk gedesinfecteerd wordt, maar aan de andere kant mag het geen schoonmaakmiddel zijn dat schadelijk kan zijn voor de lak of andere materialen van je boot. Het is doodzonde als de boot beschadigt door het vele gebruik van desinfectiemiddelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Een vishandel is een plek waar je inspiratie op kan doen. Check onze blogs hiervoor!

 

Contactgegevens

Via info @ vishandelvorstenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden