Vishandel Vorstenbosch

9 lekkere vlees met vis combinaties

Geplaatst op

Het combineren van vlees en vis in één gerecht kan echt en is erg lekker! Niet voor niets is ooit de term ‘Surf & turf’ bedacht. Hierbij staat surf uiteraard voor de zee en al het lekkers wat er in de zee te vinden is. Turf staat voor land en het dierlijk vlees wat er te vinden. Bij Surf en turf dien je je wel aan een aantal ‘regels’ te houden. We delen deze regels en de lekkerste combinaties met vlees en vis graag met je. Uiteraard smaakt het gerecht nog lekkerder wanneer je vlees bij de slager koopt en je vis bij de visboer. Geen zin om de deur uit te gaan bestel je vis en je vlees dan gewoon lekker online! Het lekkerste vlees haal je bijvoorbeeld bij internetslagerij.nl – Online vlees kopen.  

‘Regels’ van de surf en turf

 1. Bewaar je vlees en vis altijd in aparte zakjes. 
 2. Zorg er ook altijd voor dat je tijdens het kopen je rauwe vis en je rauwe vlees niet met elkaar in contact brengt. Dit kan zorgen voor microbiële besmetting. Gebruik daarom altijd schone snijplanken en messen. 
 3. Zorg ervoor dat je je handen goed wast.
 4. Let erop dat je een goede verhouding vlees en vis gebruikt. Gebruik iets minder vlees dan je normaal zou doen. Vis kan je wel in normale hoeveelheden gebruiken. 
 5. Zorg niet voor te overheersende smaken, gerookt spek is erg overheersend, waardoor je je vis niet meer proeft. 

Lekkere combinaties!

 • Zeeduivel met ovengebakken spek
 • Krab met bacon
 • Zeeduivel met chorizo
 • Varkenshaas met mosselen
 • Kip met gamba’s
 • Eend met dorade
 • Kalkoen en mosselen
 • Kabeljauw met spek
 • Entrecote met garnalen

Sausjes

Bij de surf en turf hoort natuurlijk ook een bijpassende saus. Het lekkerste is om een sausje te maken die fris is en een zuurtje heeft, zoals wittewijnsaus of aioli. 

Probeer het gewoon eens!

Twijfel je of je het lekker vindt of ben je benieuwd naar goede vlees en vis combinaties? Experimenteer zelf! Je proeft vast wel een keer een goede combinatie. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Een vishandel is een plek waar je inspiratie op kan doen. Check onze blogs hiervoor!

 

Contactgegevens

Via info @ vishandelvorstenbosch.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden